Waarom Tabanan het 100% waard is!

Als je iets van het echte Bali wil zien, ga dan naar Tabanan in West-Bali. Het uitzicht is adembenemend. Geen hotels of hordes toeristen die je uitzicht belemmeren, nee… Gewoon een stukje puur Bali. Schiet de meest prachtige plaatjes van rijstvelden en tempels en zie een stukje van het echte Balinese leven. Kijk niet vreemd op als je regelmatig mensen tegenkomt die zichzelf en hun kleding wassen in de rivier. Dat is wat er in Tabanan nog gebeurd. Ontdek het zelf, stap uit de comfortzone en neem een kijkje buiten de met toeristen overbevolkte plaatsen!

villa-tangguntiti_604caIn januari heb ik een nacht in Villa Tangguntiti geslapen. Dat voorrecht heb je soms als je voor Villa-Bali.com werkt. En bevoorrecht voelde ik me wel. Wat een topvilla met uitmuntende service! Ik heb van elke minuut van mijn verblijf genoten. Tabanan mag dan “the middle of nowhere” zijn, als je in Villa Tangguntiti verblijft heb je geen supermarkten en restaurants nodig. Wil je even helemaal weg van alle drukte en gewoonweg genieten van een geweldige villa met fantastische service en een adembenemend uitzicht? Ga dan naar Tabanan en boek deze villa. Je hoeft je niet te vervelen in de villa aangezien deze beschikt over een enorm zwembad, veel fijne plekjes om je terug te trekken met een boek, een bar en een biljarttafel. Ook neemt de eigenaar je graag mee de rijstvelden in om je het oogstproces te laten zien.

IMG_0390Het strand van Tabanan staat bekend om zijn zwarte zand. Dit klinkt niet heel aantrekkelijk, maar het is wel bijzonder en zeker een bezoekje en foto’s waard. Toeristen zijn er ver te zoeken, wat soms een fijn aanblik is na het aanschouwen van de witte bepakte zandstranden. Een van de mooiste stranden rondom Tabanan is “Soka Beach”, wat op 10 km van Tabanan ligt. Het strand is omgeven door hoge rotsen en in de verte kun je een glimp opvangen van de bergtoppen van Gunung Agung.

Een aanrader als je naar Tabanan wil reizen is om niet zelf te rijden, maar een auto met chauffeur te huren. Dit is zeer betaalbaar op Bali en meer ontspannen dan jezelf te wanen in de veel te smalle, allemaal op elkaar lijkende, onverharde wegen waar je vooral niet te veel last moet hebben van wagenziekte. Gatenkaas is er niets bij…

Reacties? Tips voor een bezoek aan Tabanan? Alles is welkom!

About 

Dutchie, in love with Bali, Indonesian stomach, traveler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *