Is Bali het “break up” eiland?

Volgens de historische legende waren er een jonge prins en prinses helemaal verliefd, verloofd en bijna getrouwd. Nadat de prins intiem werd met zijn prinses, besloot de prins plotseling om de verloving te verbreken. Hij heeft het eiland verlaten en niemand heeft ooit nog iets van hem gehoord.

De prinses was er helemaal kapot van en heeft een vloek over het eiland uitgeroepen, ongetrouwde stellen die het eiland bezoeken zouden kort daarna uit elkaar gaan.Breakup

Deze mythe, belachelijk als het lijkt, spookt nog steeds door de gedachten van geliefden die een bezoek aan het prachtige eiland Bali willen plannen.

Er zijn een aantal variaties op deze mythe:

1. Sommigen geloven dat alleen ‘intieme’ koppels lijden aan deze vloek. Als je de traditionele normen en waarden respecteert, zoals apart slapen en geen seks voor het huwelijk, zal het je relatie redden.

2. Sommigen zijn ervan overtuigd dat het de Tanah Lot Tempel is die vervloekt is en niet het hele eiland. Geliefden die samen de ondergaande zon bekijken bij de Tanah Lot Tempel, zullen ook hun relatie zien ondergaan binnen 6 maanden.

3.Anderen zeggen dat alleen geliefden die met zijn tweeën  gaan geraakt worden. Zij die met een groep vrienden of familie reizen zullen de vloek ontglippen.

Talloze mensen hebben beweerd dat de ondergang van hun relatie na een bezoek aan Bali een feit was. Horrorverhalen beweren dat sterke relaties zijn ingestort, zelfs na jaren van lange afstand relaties en verlovingen die verbroken zijn na een groots aanzoek op Bali.

Nog vele anderen beweren dat het pure onzin is, met het geven van meer wetenschappelijke of rationele verklaringen voor de oorzaak van “break ups” na een vakantie. Een vakantie samen betekent dat je 24/7 bij elkaar bent. Dit wil ook zeggen  dat je vaak een andere kant van je geliefde te zien krijgt, namelijk de minder leuke kanten en gewoontes.

Bali is een eiland dat de nadruk legt op meditatie, bezinning en een zoektocht naar je innerlijke “soul”. Nadenken over wie je bent en wat je graag wilt bereiken in de toekomst. Voor sommige koppels betekent dit dat ze erachter komen niet voor de rest van hun leven samen te willen blijven. Dit is triest, maar als het echt zo is kun je het maar beter op tijd ontdekken.

Wat geloof jij? Sommige koppels, zelfs degenen die er niet volledig in geloven, willen liever pas een reis naar Bali maken wanneer ze getrouwd zijn. Andere geliefden zijn nog steeds enthousiast en komen dolgraag naar Bali.

Durf jij het aan?

PS: voor degenen die het aandurven en de mythe op de proef willen stellen, neem een kijkje op: Wedding-Bali.com

About 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *